19 Mayıs 2012 Cumartesi

masum garnitür turşu hilesiz turşu

turşu festivali
turşu festivali
garnitür turşu
garnitür turşu
kornişon turşu
kornişon turşu
patlıcan turşusu
patlıcan turşusu
karışık turşu
karışık turşu
evde dogal hilesiz turşu
evde dogal hilesiz turşu
MASUM GARNİTÜR TURŞU HİLESİZ TURŞU : soframızda bir farklı tadtır,çeşitlilik,kültürdür turşu.çogu zaman garnitür olarak,yemeklerin yanında lezzet arttırıcı bir yardımcı olarak kullanılır. masum garnitür turşusu,içindeki oluşumunda kullanılan malzemelerin temelde esas,uygulamada farklılık göstermesinden dolayı.saglıga uygun,tüketilmesi riskli olarak,iki ayrı gurupta degerlendirilmektedir.turşu yapımında adile naşit ve münir özkul'un neşeli günler filmine konu oldugu şekliyle sirke esas alınan ve limon esas alınan yapımıyla basitçe iki gurupta ele alınabilinir.içine tad vermesi için tuz seviyesi ayarlanarak,sarımsak ve hava almayacak düzeyde su konulması esasına dayanır turşunun yapımı.evde turşu yaparken,dogal yollara baş vurulur çogunlukla.bir bakıma hilesiz turşu en sade,en masum haliyle.hazırlanır. yapımında geçmişten gelen haliyle kadınların bir araya gelip imece usulü,birlikte temizleyip yapımını yardımlaşarak,herkesin ihtiyacını karşılayacak düzeyde bollukta yapılan turşu aktiviteleride hatırımızdadır yakın geçmişimizden nostaljik birer anı olarak.turşu,yapımında içerisine çabuk olgunlaşması,uzun süre bozulmadan dayanabilmesi için kullanılan asetik asit kullanımı nedeniyle özellikle suyunun içilmesi ciddi risk oluşturan bir gıda maddesi kapsamıdadır günümüzde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

WEB SİTELERİ BUL