23 Mayıs 2012 Çarşamba

iyi şalgam kötü şalgam şalgamın yöresi şalgamın tadı

dogal şalgam
dogal şalgam
hakiki şalgam
hakiki şalgam
siyah havuç
siyah havuç
dogranmış şalgam
dogranmış şalgam
siyah havuç şalgamın ana malzemesi
siyah havuç şalgamın ana malzemesi
kök şalgam bitkisi
kök şalgam bitkisi
şalgam satıcısı
şalgam satıcısı
şalgam bitkisinin tohumu
şalgam bitkisinin tohumu
bardakta şalgam suyu
bardakta şalgam suyu
kebapın olmazsa olmazı
kebapın olmazsa olmazı
siyah havuçla zenginleştirilmiş sunumu ile şalgam
siyah havuçla zenginleştirilmiş sunumu ile şalgam
İYİ ŞALGAM KÖTÜ ŞALGAM ŞALGAMIN YÖRESİ ŞALGAMIN TADI : Adanalıların deyişiyle Şalgam,genel ifadeyle Şalgam Suyu,merkezi yöresi Adana olarak hafızalara kazınan,Çukurovaya has bir içecegimizdir.Şalgamın yöresi olarak halk arasında ilk akla gelen yer,Adana,Mersin ve civarıdır.görünümü bulanık kırmızı renkli tadı buruk ve ekşimsidir.turpgillerden olan Şalgam bitkisi ana malzemesidir.acı süs biberinin turşusunun suyu katılarak acı seviyesi zenginleştirilerek satışa sunulan acılı türleride mevcuttur.ancak bu tip sonradan içine katkı saglayarak tadlandırılmış türlerinin çabuk tüketilmesi tavsiye edilir.Şalgam Suyu kebapın yanında tüketilmesi ile Adanaya has bir kültürdür bir bakıma.iyi şalgam,uzunca bir süre Şalgam bitkisinin Siyah Havuç ile belli bir sıcaklıkta fermante edilmesi ile elde edilir.laktik asit içeren Şalgam,sindirime faydalıdır.karacigere ve migdeye faydalıdır.dişleri kuvvetlendirir,potasyum,kalsiyum ve demir içerir.afrodizyak etkisi olduguda saptanmıştır. maliyeyeti düşürmek ve nakliyede kolaylık saglamak için plastik pet şişelerde satışa sunulmakla birlikte,cam şişeler tercih edilmelidir.keza plastik kaplarda saklananlar çabuk bozulmaktadırlar.kötü şalgam yoktur.iyi muhafaza edilememiş,saklanamamış Şalgam vardır.dolayısıyla Şalgamın tadını bu saklama şartları direk olarak etkilemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

WEB SİTELERİ BUL